Ontdek op zondag 26 april de nieuwe toeristische toppers

Gloednieuwe attracties, veelbelovende evenementen, brochures boordevol tips en enthousiaste toeristische ondernemers. Kortom, alles is klaar voor een succesvol toeristisch seizoen in de Kempen. Na de officiële opening op zaterdag in Lier kan het grote publiek zondag voor het eerst proeven van de toeristische toppers van 2015.

Traditiegetrouw gaat het toeristisch seizoen in de Kempen feestelijk van start tijdens het laatste weekend van april.
Op zaterdag verzamelen minister voor toerisme Ben Weyts en zo'n 200 ondernemers, beleidsmakers en toerismemedewerkers in Lier voor de officiële opening. Op zondag zwaaien de toeristische infokantoren hun deuren open en stellen de gemeenten hun nieuwe toeristische producten voor.
Die primeurs blijven nodig, vindt gedeputeerde voor toerisme Bruno Peeters: "Nieuwe, belevingsvolle producten en evenementen zijn cruciaal om de hedendaagse toerist te boeien. Zo presenteert Turnhout de interactieve poppenwandeling 'Hartenvrouw achterna'. In de aanloop naar de vijfjaarlijkse Dimpnadagen in Geel kun je binnenkijken in het nieuwe bezoekerscentrum van het Openbaar Psychiatrisch Zorg- en Kenniscentrum. Ook het volledig heringerichte Zimmerpaviljoen in Lier ontvangt zijn eerste gasten."

Proeven van de Kempen

De opening van het toeristisch seizoen is steevast goed voor een fijn uitje met de hele familie. Het Klompenmuseum in Laakdal pakt uit met een heuse klompenhappening. In Mol kunnen gezinnen gratis de kinderwandeling 'Shaggy en Sherry' uitproberen. De rondleiding bij Geitenboerderij Polle in Kasterlee kan maar op één manier eindigen: met een ijsje op het terras. Je krijgt ook een voorsmaakje van de originele picknickformules die de Kempense gemeenten dit jaar aanbieden: van een lentepicknick in het begijnhof van Herentals tot een 'prinsheerlijke' picknick bij de Beddermolen in Westerlo.
Verder op het programma: sfeervolle markten, fiets- en wandelzoektochten en gratis toegang tot bepaalde attracties. Dat alles uiteraard overgoten met een flinke geut Kempense gezelligheid...

PRAKTISCHE INFO

Meer info:

De Opening Toeristisch Seizoen Kempen vindt plaats op zondag 26 april.
Gedetailleerde activiteitenkalender op www.kempen.be.

Foto : Poppenwandeling 'Hartenvrouw achterna' - Copyright: Stad Turnhout